آرشیو مهر ماه 1402

در این وبلاگ اطلاعات مفیدی درباره تغذیه درست در اختیار شما قرار میدهیم.

رژیم لاغری سه ماهه و معجزه های آن

۹ بازديد

امروزه چاقی و اضافه وزن تبدیل به یک معضل بزرگ شده و بیشتر افرادی که به آن مبتلا هستند، تمایل دارند در مدت زمان کوتاهی به وزن ایده آل و لاغری برسند. به دلیل همین امر چاقی روز افزون در جوامع، رژیم لاغری لاغری مختلفی به وجود آمده اند که یکی از آنها رژیم لاغری سه ماهه است. این رژیم یکی از معقول ترین رژیم های لاغری است زیرا بهترین بازه زمانی برای لاغری، سه ماه است که می توان در آن به مرور زمان کاهش وزن پیدا کرد.

چه چیزهایی در رژیم سه ماهه باید مصرف شود؟

رژیم لاغری سریع یکی از انواع رژیم لاغری سریع و در حقیقت کوتاه مدت به شمار می رود که در آن با رعایت یک رژیم غذایی مناسب می توان تا 10 کیلو کاهش وزن داشت.

مصرف پروتئین های کم چرب

مواردی مانند تخم مرغ، گوشت گاو و محصولات لبنی که منابع غنی پروتئین هستند را در رژیم غذایی خود به صورت متعادل قرار دهید. زیرا طبق تحقیقات انجام شده، مصرف پروتئین های کم چرب به کاهش وزن کمک می کنند. با مصرف ۱۰۰ تا ۱۳۰ گرم پروتئین در هر وعده غذایی، رژیم غذاییتان را کامل کنید.

حذف کالری های اضافه

بهتر است که برای نتیجه گیری بهتر از این رژیم، میزان کالری ای که در طول روز مصرف می کنید را یادداشت کنید تا بتوانید این کالری دریافتی روزانه را کنترل کنید.

غلات تصفیه نشده

غلات تصفیه شده در مواد غذایی مانند نان جو، برنج قهوه ای، پاستا و ذرت وجود دارد. غلات تصفیه نشده غلاتی اند که حاوی مقادیر بالای فیبر و ویتامین بوده و بسیار مفید هستند.

نوشیدن مایعات زیاد

اینکه در طول رژیم غذایی بدن خود را هیدراته نگه دارید، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کمک بزرگی به کاهش وزن می کند. گاهی اوقات تشنگی به صورت گرسنگی خود را نشان می دهد و نیازی که با کمی آب رفع می شود را با خوردن غذا و در نتیجه دریافت کالری بیشتر دفع می کنید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه یک رژیم لاغری معروف به نام رژیم آب درمانی آمده است که باعث لاغری سریع در افراد می شود.

مصرف سبزیجات و میوه تازه

در کنار وعده های غذایی خود، میوه و سبزیجات بخورید. این مواد حاوی ویتامین ها و مواد معدنی هستند و می توانید با خیال راحت آن ها را مصرف کنید. همچنین با مصرف آن ها احساس سیری، زودتر به سراغتان می آید.

منبع: foodonly.ir

هزینه پر کردن دندان در سال 1402 چقدر است؟

۶ بازديد

می توان پوسیدگی دندان را به عنوان رایج ترین دلیل ماجعه افراد به مطب دندانپزشکی معرفی کرد. پوسیدگی دندان در سطوح مختلفی اتفاق می افتد و در برخی افراد ممکن است انقدر جدی باشد که نیاز به پر کردن و ترمیم دندان باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در این مقاله درباره هزینه پر کردن دندان توضیحاتی را در اختیارتان قرار دهیم.

پر کردن دندان چه زمانی نیاز می شود؟

به طور کلی ما در شرایط زیر به پر کردن دندان نیاز داریم:

  • زمانی که لکه‌ هایی روی دندان‌ ها وجود دارند که به هیچ روشی قابل برداشت نیستند.
  • وقتی دندان‌ ها در بخش‌ های مختلف دچار پوسیدگی شده‌ اند.
  • در صورتی که یک یا چند دندان شکسته، لبه پر شده یا ترک خورده باشند.
  • زمانی که دندان‌ ها دچار سایش شده باشند و مینا آسیب دیده باشد.
  • در شرایطی که پر کردگی قبلی دندان شکسته یا جدا شده باشد.

سطوح مختلف پوسیدگی دندان

در کل ما ۵ کلاس ترمیم دندان داریم که به ترتیب از کلاس ۱ تا ۵ نامگذاری می‌ شوند. این به این معناست که برای ۵ نوع مختلف از پوسیدگی، در ۵ وضعیت یا ناحیه ممکن است دندان آسیب ببیند و نیاز به ترمیم داشته باشد.

پوسیدگی کلاس 1

سطح 1 پوسیدگی دندان معمولا سطح مینای دندان را تحت تاثیر قرار می دهد و عمق خاصی ندارند. هزینه پر کردن دندان در کلاس 1 حدود 800 هزار تومان است.

پوسیدگی‌ های کلاس 2

این پوسیدگی در بین افراد رایج تر است و اغلب در نواحی بین دندان ها ایجاد می شود که علت آن هم عدم استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن فضای بین دندان ها است. میانگین هزینه پر کردن دندان در سطح 2 حدود 900 هزار تومان است.

پوسیدگی سطح 3 تا 5

ترمیم‌ های کلاس 3 مشابه ترمیم‌ های کلاس 2 هستند با این تفاوت که در کلاس 3 وسعت پوسیدگی بیشتر است. هزینه پر کردن دندان با پوسیدگی کلاس 3 به طور میانگین حدود 850 هزار تومان است.

پوسیدگی سطح 4 زمانی اتفاق می افتد که خرابی دندان به لبه های تاج دندان برسد. این پوسیدگی شدت و عمق زیادی دارد و هزینه آن طبیعتا بالا است.

پوسیدگی کلاس 5 معمولاً در فاصله بین تاج دندان و ریشه‌ ایجاد می‌ شود. در واقع این پوسیدگی‌ ها در فاصله‌ ای که خط لثه ایجاد می‌ کند، اتفاق می‌ افتد. اگر دندان مورد نظر در جلو باشد، ترمیم با کامپوزیت انجام می‌ شود و هزینه آن حدود 1100 تومان است. اما اگر دندان مورد نظر دندانی در عقب باشد، هزینه ترمیم با آمالگام حدود 800 هزار تومان خواهد بود.

منبع: bestdentist.ir

برگشت درمان ارتودنسی به چه دلیلی اتفاق می افتد؟

۸ بازديد

بعد از سپری شدن دوره ارتودنسی دندان و با برداشتن براکت های ارتودنسی، در اغلب موارد شاهد برگشت درمان ارتودنسی هستیم. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که دندان های ما از یک حافظه پیروی می کنند و همیشه تمایل دارند که به موقعیت قبلی خود بازگردند. متخصصان ارتودنسی به این شرایط عود ارتودنسی می گویند. این برگشت دندان ها به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که قصد داریم در این مقاله به توضیح این موارد بپردازیم.

دلایل برگشت درمان ارتودنسی دندان چیست؟

دلایل اینکه ممکن است دندان ها بعد از درمان ارتودنسی به جای ابتدایی خود برگردند، شامل موارد زیر می شود:

ناتمام گذاشتن درمان ارتونسی

عدم تکمیل درمان ارتودنسی یکی از مهم ترین دلایلی است که برگشت درمان ارتودنسی اتفاق می افتد. برخی از بیماران به دلیل طولانی شدن پروسه درمانی، خسته می شوند و یا توان مالی پرداخت هزینه ارتودنسی دندان را ندارند و درمان خود را نصفه رها می کنند.

رویش دندان عقل

در اغلب مواقع، ارتودنسی کودکان و نوجوانان هنگامی به پایان می رسد که هنوز دندان عقل آنها رویش نکرده است. اگر دندان عقل کج رویش کند، می تواند بر روی سایر دندان ها تاثیر منفی بگذارد. اما جای نگرانی نیست زیرا متخصصین ارتودنسی به بیماران نوجوان خود نگهدارنده هایی می دهند که از حرکت دندان ها به موقعیت قبل از درمان جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: کشیدن دندان عقل

ادامه پیدا کردن عادات بد

افراد ممکن است قبل از شروع درمان خود عادات بدی داشته باشند و بعد از پایان درمان هنوز هم از عادات بد خود دست نکشیده باشند. این عادات ممکن است بی اهمیت به نظر برسند، اما می توانند نتیجه ارتودنسی را تحت تاثیر خود قرار دهند. عاداتی مانند:

  • دندان قروچه های شبانه
  • گاز زدن خوراکی های چسبناک و سفت
  • سیگار کشیدن
  • از دست دادن معاینات دندانپزشکی
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

تمام عادات نامناسب بالا می توانند باعث شکست درمان ارتودنسی شوند. زیرا توجه ناکافی به سلامت دهان و دندان می تواند باعث بیماری لثه و پوسیدگی دندان ها شود و یا بر روی تراز بودن دندان ها تاثیر بگذارد.

آیا نگهدارنده ها از برگشت درمان ارتودنسی جلوگیری می کنند؟

بعد از به پایان رسیدن دوره درمان، متخصص ارتودنسی در اکثر مواقع یک دستگاه نگهدارنده دندان را که هم به صورت ثابت و هم به صورت متحرک وجود دارد، تجویز می کند. نگهدارنده ها به تثبیت موقعیت دندان ها در آرایش جدید دندانی کمک می کنند. از آنجایی که بعد از برداشتن بریس ها، استخوان ها و بافت های نرم دهان به زمان کافی برای سازگاری با تغییرات جدید نیاز دارند، بنابراین استفاده از نگهدارنده ها الزامی است.

منبع: implantdr.ir

رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری ها چگونه عمل می کند؟

۸ بازديد

به دلیل گسترش روز افزون چاقی در جوامع، امروزه انواع رژیم های لاغری برای افراد مختلف به وجود آمده است که هر کدام روش خاص خود را برای کاهش وزن دارد. رژیم کتوژنیک یکی از انواع رژیم های معروف و رایج است که با به حداقل رساندن و تقریبا حذف انواع کربوهیدرات ها و اضافه کردن چربی های سالم، کالری دریافتی فرد را کاهش می دهد و باعث لاغری می شود.

اما یکی از مزایا و ویژگی های منحصر به فردی که رژیم کتوژنیک دارد این است که این رزیم علاوه بر لاغری و کاهش وزن، یرای درمان برخی از بیماری ها نیز مفید است و ما سعی داریم در این مقاله به این موضوع بپردازیم که رژیم کتوژنیک چه بیماری هایی را درمان می کند؟

درمان بیماری صرع با پیروی از رژیم کتوژنیک

صرع یک بیماری مغزی است که با پارگی موقت فالیت های عصبی همراه است. این اتفاق باعث می شود فرد دچار تشنج شود. رژیم کتوژنیک به صورت زیر باعث درمان و کنترل این بیماری می شود:

با رعایت رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری هایی مانند صرع، فعالیت نورون های مغزی کاهش می یابد. تحقیقات نشان می دهد که این رژیم به افزایش تولید گاما کمک می کند. گاما یک ناقل عصبی است که در کنترل فعالیت نورون های عصبی نقش دارد.

از طرفی با کاهش مصرف کربوهیدرات، گلوکز خون کاهش می یابد و بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به سراغ چربی ها می رود و با شکستن چربی ها وارد حالت کتوز می شود. حالت کتوز به معنی استفاده از چربی ها به عنوان منبع سوخت و ساز بدن است. بدن چربی ها را به کتون تبدیل می کند و از کتون ها به عنوان منبع سوخت و ساز استفاده می کند. تغییر متابولیکی و وارد شدن به حالت کتوز در درمان صرع موثر است.

رژیم کتوژنیک برای درمان بیماری دیابت نوع ۲

علاوه بر افرادی که مشکل صرع دارند، افراد دیابتی نیز می توانند با گرفتن رژیم کتو، بیماری خود را کنترل کنند. درمان دیابت نوع 2 با کتوژنیک به این صورت است که با کاهش کربوهیدرات مصرفی، میزان گلوکز و قند خون کاهش می یابد و در نتیجه می توان به راحتی دیابت را کنترل کرد.

درمان بیماری های قلبی و عروقی با رژیم کتو

رژیم لاغری کتوژنیک در درمان بعضی بیماری های قلبی و عروقی مانند فشار خون بالا، قند خون بالا و چربی بالا تاثیرگذار است. از طریق این برنامه غذایی می توان خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش داد.

منبع: foodonly.ir

هزینه کاشت ابرو چقدر است؟

۵ بازديد

کاشت ابرو با توجه به مشکل ریزش ابرو در بین خانم‌ها که دلایل بسیاری دارد که می‌توان به این موارد اشاره نمود: استرس، تغذیه نامناسب، سرطان که با شیمی‌درمانی باعث ریزش مو در ناحیه ابرو نیز می‌شود و تأثیر بسیاری در زیبایی ظاهری هر فردی دارد. بنا به همین علت خانم‌ها به دنبال روش‌هایی هستند تا بتوانند ابروهای خوش‌حالتی داشته باشند.

بیش تر بخوانید: ماندگاری کاشت ابرو چقدر است؟

اغلب خانم‌ها بر این باور هستند که فقط با انجام هاشور و تاتو می‌توانند به نتیجه دلخواه از حالت ابروهای خود برسند ولی متأسفانه این دو روش دارای یک سری معایبی است که در ظاهر صورت تأثیرگذار است ازجمله مصنوعی بودن شکل ابرو، کاربرد رنگ‌های شیمیایی در طرح ابرو، محدودیت در مدل‌های ارائه ‌شده ابرو و درد و خطراتی است که این روش به همراه دارد که باعث می‌شود که شکل ظاهری ابرو جذاب نباشد. برای اینکه از مزایای کاشت و ترمیم ابرو اطلاع یابید، بهتر است در ادامه به مراحل مختلف و نکاتی که در مورد کاشت ابرو بیان می‌گردد دقت کنید.

کاشت ابرو چیست؟

یکی دیگر از مراحل زیبایی که می‌تواند زیبایی را به‌صورت افراد ببخشد، کاشت ابرو است. مراحل این عمل نیز همانند کاشت مو است با این اختلاف که به علت ظرافتی که ابرو دارد نیاز به‌دقت بالاتری نیز است. کاشت ابرو یا در اصطلاح همان پیوند ابرو یک فرآیندی است که در طی آن موهای کناره گوش یا بغل گوش جدا می‌شود و سپس در ناحیه ابرو کاشت می شود. بعد از کاشت موهای ابروهایی که کاشته می‌شود ریزش می‌یابد و بعد از گذشت تقریبا یک سال به‌صورت کامل رشد می کند.

روش‌های مختلف کاشت ابرو تقریبا با روش‌های کاشت مو یکسان است و می‌توان آن را نوعی کاشت مو در ناحیه ابروها دانست. در این فرآیند علاوه بر موها، ارگان‌های کوچک تولیدکننده مواد موردنیاز برای رشد تار موها نیز منتقل می‌شوند. همین موضوع است که باعث می‌شود نتایج کاشت ابرو برای همیشه باقی بمانند و ابروهایی طبیعی حتی بهتر از روز اول را به شما هدیه دهند. موهای کاشته شده کاملا شبیه به موهای طبیعی هستند و رشد می‌کنند؛ بنابراین شما نیاز به اصلاح و کوتاهی ابروها بعد از کاشت خواهید داشت.

بیش تر بخوانید: کاشت ابرو به روش fut

عوامل مؤثر در هزینه کاشت ابرو

به‌صورت کلی هزینه کاشت ابرو بر مبنای چند عامل تعیین می‌گردد که عبارتند از:

تجربه و تخصص پزشک: پزشکانی که دارای مهارت بالاتری هستند به‌راحتی می‌توانند زاویه کاشت را تعیین نمایند که نتیجه کار طبیعی‌تر است. پس این پزشکان درازای کاری که انجام می‌دهند پول بیشتری نیز دریافت می‌نمایند. چراکه این پزشکان برای کسب مهارت زمان و هزینه بالاتری نیز صرف کرده‌اند.

منبع:  zibaieclinic.ir

نمونه رژیم غذایی مناسب کبد چرب

۸ بازديد

کبد (جگر) اولین مکانی ست که خون بعد از مسیر گوارش به آن وارد می شود و ترکیباتی که بدن برای بقاء مستلزم آن ها است را تولید می کند و در صورت داشتن برنامه غذایی ناسالم، کبد چرب می شود. چاقی و اضافه وزن یکی از علائم ابتلا به این بیماری است. با داشتن یک رژیم کبد چرب می توان این بیماری را کنترل کرد و همینطور بهبود بخشید. در ابتدا قصد داریم توضیح کوتاهی درباره بیماری کبد چرب بدهیم و در ادامه نمونه یک رژیم کبد چرب مناسب را برایتان شرح می دهیم.

شناخت بهتر بیماری کبد چرب

سطح بالای نوعی از چربی و قند می تواند سبب ساخت چربی های مازاد و  آسیب زدن به سلامت کبد شود. به همین علت، داشتن کبد چرب یکی از رایج ترین بیماری های مربوط به کبد در سطح جهانی است. دو گونه از بیماری های کبد چرب بسیار فراگیر است؛ بیماری کبد ناشی از الکل و کبد چرب غیر الکلی. استفاده از این نوع رژیم به منظور درمان کبد چرب غیرالکلی مناسب می باشد، چرا که بیماری کبد چرب غیر الکلی غالبا در اشخاص چاق بسیار فراگیر می باشد.

نمونه رژیم غذایی مناسب کبد چرب

وعده های پیشنهادی برای وعده صبحانه شامل موارد زیر می شود:

  • 2 قاشق چای خوری کره بادام زمینی و 20 گرم جو دو سر و یک تکه موز به همراه یک فنجان قهوه
  • یک کف دست نان سنگگ به همراه نیم قوطی کبریت پنیر کم‌ چرب و 2 عدد مغز گردو
  • یک عدد تخم مرغ پخته

در وعده نهار مواد غذایی زیر پیشنهاد داده می شوند:

  • 80 گرم فیله مرغ، فلفل دلمه و روغن زیتون
  • یک پیاله کلم بروکلی، هویج و یا دیگر سبزیجات غیر خام
  • سالاد اسفناج همراه سرکه بالزامیک و مقداری روغن زیتون

و در آخر وعده‌ های پیشنهادی مناسب شام عبارتند از:

  • 80 گرم ماهی سالمون
  • یک پیاله کلم بروکلی غیر خام
  • نیم پیاله ماست ایسلندی یا کم‌ چرب به همراه 1 قاشق شوید و 2 عدد مغز گردو

بیشتر بخوانید: رژیم کم چربی چگونه است؟

چه غذاهایی برای کبد مفید است؟

سبزیجات و آب سبزیجات و همچنین میوه ‌های خام و فیبردار

استفاده از شیر سویا و پنیر سویا برای جبران کلسیم شیر

انواع کلم (کلم بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل، کلم قمری و کلم پیچ)

منابع غنی سلنیوم مثل استفاده از غذاهای دریایی چون میگو و ماهی

میوه‌ های غنی از آنتی اکسیدان مانند آلو، طالبی، سیب، کشمش، شاتوت، توت فرنگی، زغال اخته، تمشک، پرتقال، گریپ فروت قرمز و گلابی

منبع: dietplanner.ir

بهترین روش برای ارتودنسی بزرگسالان چیست؟

۸ بازديد

کسانی که سن بلوغ استخوان هایشان را پشت سر گذاشته اند و در سنین کودکی و نوجوانی نتوانسته اند از مزایای ارتودنسی کودکان بهره مند شوند، می توانند از ارتودنسی دندان در سن بزرگسالی نیز بهره مند شوند. بریس ها تنها برای نوجوانان نیستند، بلکه در سنین بالاتر هم می توان از مزایای این درمان برای بهبود سلامت دهان و دندان و لبخند زیبا استفاده کرد. ارتودنسی بزرگسالان در مقایسه با ارتودنسی کودکان دشوارتر است اما به این معنا نیست که از طریق این درمان نمی توانند به اصلاح طرح لبخند خود بپردازند.

ارتودنسی بزرگسالان برای اصلاح چه مشکلاتی استفاده می شود؟

ناهنجاری های فک و دندانی که توسط ارتودنسی بزرگسالان قابل درمان هستند، شامل موارد زیر می شوند:

  • وجود فاصله بین دندان ها
  • شلوغی و روی هم افتادگی دندان ها
  • کج بودن جزئی تا شدید دندان ها
  • جلو بودن یکی از فک ها (به دلیل کوچک بودن یا عدم رشد کافی یکی از فک ها یا حتی رشد بیش از اندازه دیگری)
  • وجود فاصله بین دندان های فک بالا و پایین حتی حین بسته بودن دهان
  • انحرافات فکی
  • و …

امروزه با پیشرفت های مهمی که حوزه ارتودنسی دندان داشته است، تقاضا برای این درمان در بین کسانی که بلوغ استخوانی خود را پشت سر گذاشته اند بیشتر شده است.

درمان دندان بزرگسالان به چه روش هایی انجام می شود و بهترین آن چیست؟

برای درمان مشکلات دندان و فک افراد بزرگسال می توان از انواع روش های ارتودنسی ثابت و متحرک استفاده کرد. این روش ها شامل ارتودنسی فلزی ثابت، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی پشت دندانی یا لینگوال، ارتودنسی دیمون و اینویزیلاین ها می شود. بزرگسالان چون در اجتکاع فعالیت زیادی دارند، معمولا تمایلی ندارند که براکت های ارتودنسی در دهانشان دیده شود. معمولا این افراد ترجیح می دهند که درمانشان دور از دید افراد و به طور نامرئی انجام شود. بنابراین بهترین روش درمان ارتودنسی برای بزرگسالان، ارتودنسی نامرئی با الاینرهای شفاف است.

بیشتر بخوانید: انواع ارتودنسی نامرئی

طول درمان ارتودنسی بزرگسالان چقدر است؟

استخوان فک افراد با افزایش سن متراکم تر و سفت تر می شود. علاوه بر آن، افزایش سن با کاهش کلی در حجم استخوان همراه است، به همین دلیل حرکات اولیه دندان می تواند در بزرگسالان کندتر و سخت تر باشد. در نتیجه برای جلوگیری از خطر تحلیل ریشه باید از نیروهای سبک تر استفاه شود. به همین دلیل نمی توان اقدام به درمان سریع دندان های افراد در ارتودنسی بزرگسالان کرد. همین اتفاق باعث می شود که این ارتودنسی دندان به نسبت ارتودنسی کودکان بیشتر طول بکشد.

منبع: implantdr.ir

بلیچینگ دندان و انواع آن چه کاربردی دارد؟

۱۰ بازديد

دندان ها یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین عضوهای صورت هنگام لبخند زدن است. اگر به هر دلیلی مانند مصرف بیش از حد خوراکی های رنگی، دندان های ما دچار تغییر رنگ شوند، برای اصلاح طرح لبخند، باید اقدام به سفید کردن دندان ها کرد. در رشته دندانپزشکی به اقدامی که دندان ها را سفید می کنند، بلیچینگ دندان گفته می شود.

بلیچینگ دندان چیست؟

بلیچینگ دندان یا سفید کردن دندان یک تکنیک ساده و سریع در دندانپزشکی است که می تواند دندان ها را 3 الی 8 درجه روشن تر کند. این روش در سال های اخیر با استقبال فراوانی از طرف مردم روبرو شده است. سفید کردن دندان را می توان هم در خانه (هوم بلیچینگ) و هم در مطب دندانپزشکی (آفیس بلیچینگ) انجام داد. در هر دو روش از ماده هیدروژن پراکسید برای سفید کردن دندانها استفاده می شود فقط میزان درصد این ماده در این دو روش با یکدیگر متفاوت است.

توضیحات آفیس بلیچینگ

در بلیچینگ دندان در مطب دندانپزشکی، متخصصان از محلول های سفید کننده که حاوی 15 تا 43 درصد هیدروژن پراکسید هستند برای سفید کردن دندان ها استفاده می کنند. لازم به ذکر است که هر چه درصد این ماده بیشتر باشد، باید مدت زمان کمتری بر روی دندانها قرار بگیرد. زیرا در صورت زیاد ماندن مواد روی دندان، ممکن است به مینای دندانها آسیب وارد شود.

علاوه بر این، دندانپزشکان از گرما یا نور و یا ترکیبی از هر دو برای تسریع و تشدید فرآیند سفید کنندگی استفاده می کنند. این فرآِند در مطب دندانپزشکی در یک جلسه که کمتر از 2 ساعت طول می کشد، انجام می شود.

بلیچینگ دندان در خانه

معروف ترین روش بلیچینگ دندان در خانه، استفاده از پلاک های دندانی ای است که شبیه به اینویزیلاین ها (همان ارتودنسی نامرئی متحرک) هستند. استفاده از آن به این صورت است که توسط یک سرنگ مقداری از محلول هیدروژن پراکسید، که درصد آن کمتر از روش آفیس بلیچینگ است، در قالب دندانی ریخته می شود و سپس پلاک بر روی دندان قرار می گیرد. این پلاک باید چند ساعت در طول روز یا شب روی دندان ها بماند تا دندان ها را سفید و درخشان کنند.

روش های دیگر برای سفید کردن دندان ها در خانه استفاده از ژل های سفید کننده و خمیر دندان های مخصوص است که می توان آن ها را بدون نسخه از داروخانه تهیه کرد.

فواید بلیچینگ دندان چیست؟

  • اصلاح طرح لبخند
  • روشی در دسترس است
  • بهبود سلامت دهان و دندان
  • امن و بی خطر بودن
  • داشتن نتایج طولانی مدت

منبع: bestdentist.ir

آیا رژیم کتوژنیک برای دیابت نوع 2 خوب است؟

۶ بازديد

رژیم کتوژنیک که یکی از معروف ترین رژیم لاغری لاغری در جهان است بر پایه کاهش شدید مصرف کربوهیدرات و همینطور افزایش مصرف چربی ها بنا شده است. برای کنترل دیابت نوع 2 هم باید مصرف کربوهیدرات را به حداقل رساند. پس خیلی از افراد باور دارند که رژیم کتوژنیک به دلیل محدودیتی که در مصرف کربوهیدرات ایجاد می کند، برای درمان دیابت نوع ۲ موثر است. ما در این مقاله سعی داریم تا صحت اینکه آیا کتوژنیک برای دیابت نوع ۲ خوب است یا خیر، یا عدم آن را بررسی و اثبات کنیم.

رژیم کتوژنیک چگونه به درمان دیابت نوع ۲ کمک می کند؟

بدن انسان در حالت عادی، برای سوخت و ساز و تامین انرژی خود برای فعالیت های روزانه، از کربوهیدرات موادغذایی استفاده می کند و آن را تبدیل به گلوکز می کند و آن را می سوزاند. در شرایطی که بدن توانایی دریافت گلوکز را نداشته باشد، مقدار آن در خون بالا می رود و منجر به دیابت نوع ۲ می شود.

در رژیم کتوژنیک نیز بدن به دلیل کاهش مصرف کربوهیدرات، گلوکز کمی تولید می کند و در نتیجه بدن در دریافت آن دچار مشکل نمی شود. مطالعات نشان می دهند افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، با پیروی از رژیم کتوژنیک مقدار قند خونشان کنترل شده و به نتایج مثبتی دست یافته اند.  

مواد غذایی مناسب در رژیم کتوژنیک مناسب افراد دیابتی

رژیم غذایی مناسب دیابتی ها شامل مواد غذایی مناسب برای تغذیه افراد دیابتی می شود. این مواد غذایی مجاز در برنامه کتوژنیک برای درمان دیابت نوع ۲ شامل موارد زیر هستند:

  • آووکادو
  • سبزیجات غیر نشاسته ای مانند اسفناج و کلم
  • تخم مرغ
  • گوشت قرمز، مرغ
  • غذاهای دریایی و ماهی هایی با چربی سالم
  • روغن زیتون، روغن نارگیل
  • کره
  • خامه، خامه ترش
  • پنیر و پنیر خامه ای
  • زیتون

مزایای رژیم کتو در دیابت نوع 2

استفاده از رژیم کتوژنیک برای درمان دیابت شامل موارد زیر است:

  • کاهش وزن سریع
  • پایین آمدن سطح قند خون در بدن
  • کاهش وابستگی افراد دیابتی به قرص و انسولین
  • سلامت قلب
  • کاهش فشار خون

بیشتر بخوانید: خروج اصولی از رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک چه عوارضی برای دیابت نوع 2 دارد؟

هر رژیمی ممکن است در کنار تمام مزایایی که دارد، عوارضی نیز داشته باشد که در ادامه به عوارض کتوژنیک برای دیابت نوع 2 می پردازیم:

  • افزایش کتون در خون
  • کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن
  • یبوست
  • ایجاد مشکلات مربوط به کلیه و کبد

منبع: foodonly.ir

بهترین روش ارتودنسی دندان چیست؟

۴ بازديد

با پیشرفت روز به روز علم، رشته های مختلف دندانپزشکی هم دستخوش تغییرات و پیشرفت های چشمگیری شده اند. ارتودنسی دندان به برطرف کردن مشکلات و ناهنجاری های فک و دندان ها می پردازد. در سال های اخیر علاوه بر ارتودنسی دندن ثابت سنتی، انواع دیگری ارتودنسی نیز مورد استفاده قرار می گیرند و هر یک محبوبیت خاصی پیدا کرده اند؟ اما بهترین روش ارتودنسی چیست؟

انواع درمان ارتودنسی

درمان ارتودنسی در حالت کلی در دو نوع ثابت و متحرک وجود دارد. شما می توانید با توجه به اولویت های منحصر به فرد خود و تشخیص متخصص ارتودنسی تان، یکی از گزینه های درمانی را انتخاب کنید.

انواع مختلف ارتودنسی ثابت

بریس ثابت بهترین روش ارتودنسی برای حل هر نوع مشکل دندانی از خفیف تا شدید است. براکت های فلزی این درمان از فولاد ضد زنگ مرغوب ساخته شده اند و رایج ترین نوع براکت ها هستند.

ارتودنسی ثابت خودکار دیمون

در بین بریس های ثابت ارتودنسی، دیمون بهترین روش ارتودنسی است. براکت های ارتودنسی دیمون خود تنظیم بوده و می توانند فلزی یا سرامیکی باشند. این بریس ها از یک گیره مخصوص به جای کش ها استفاده می کنند تا سیم ارتودنسی را در جای خود محکم نگه دارند.

بریس های ثابت فلزی لینگوال

ارتودنسی پشت دندانی یا ارتودنسی لینگوال به جای سطح جلویی دندان، در پشت دندان ها قرار می گیرد. این باعث می شود که وقتی لبخند می زنید آنها برای دیگران نامرئی باشند. در واقع بریس لینگوال بهترین روش ارتودنسی برای کسانی است که در مورد زیباییشان نگرانی دارند.

بریس ثابت با براکت های سرامیکی و همرنگ دندان

اگر می خواهید که درمان ارتودنسی ثابت داشته باشید اما در عین حال بریس هایتان کمتر جلب توجه کنند، ما به شما ارتودنسی سرامیکی را پیشنهاد می دهیم. براکت های سرامیکی میزان نمایان بودن دستگاه ارتودنسی را کاهش می دهند. بریس های سرامیکی مانند بریس های ثابت فلزی عمل می کنند با این تفاوت که براکت های آنها شفاف یا همرنگ دندان هستند

انواع ارتودنسی متحرک

الاینرهای این ارتودنسی، شفاف و متحرک هستند. آنها بیشتر شبیه به محافظ های دهانی اند با این تفاوت که می توانند دندان ها را صاف و مرتب کنند. اگر نمی خواهید مردم متوجه درمان ارتودنسی شما شوند، بهترین گزینه اینویزیلاین یا ارتودنسی نامرئی متحرک است. این ردیف کننده ها از آکریلیک ساخته می شوند و از آنجایی که قابل جابجایی هستند، می توان آنها را موقع غذا خوردن و مسواک زدن از دهان خارج کرد.

منبع: bestdentists.ir